BlijWerkt en De Belastingdienst werken met Track

 
de uitdaging – het resultaat – de koppeling met P-Direkt
k

De uitdaging

Eind 2013 won re-On, inmiddels gefuseerd met arbodienst BlijWerkt, de aanbesteding voor arbodienstverlening aan De Belastingdienst. De uitdaging: er was maar één maand beschikbaar voor de implementatie – en het ging om een grote organisatie met 30.000 mensen en 22 bedrijfsonderdelen. De consulten voor de artsen moesten vanaf 15 december geboekt kunnen worden. De vraag aan Track was: Gaat jullie dat lukken?

Het resultaat

Track kent heel veel instelmogelijkheden. Daardoor kunnen we makkelijk maatwerk leveren. En dat hoeft ook geen zeeën van tijd te kosten. We zijn een relatief kleine organisatie en daardoor slagvaardig. En last-but-not-least: samen met onze klanten doen we jaarlijks tientallen implementaties. Voor groot en klein. Dus? Het lukte.

De koppeling met P-Direkt

Een tweede hobbel was de aansluiting met het personeels-systeem van de overheid, ‘P-Direkt’. De gegevens van werknemers, ziek- en hersteldmeldingen worden vanuit verschillende SAP applicaties doorgesluisd naar P-Direkt. Vanuit P-Direkt moeten deze gegevens dagelijks en foutloos opgenomen worden in Track. De vorige “grote” arbodienstverleners hadden juist hier jarenlang steken laten vallen. Track wist de aansluiting foutloos, ‘on-time’ en ‘on-budget’ te maken.

Bij de implementatie was de koppeling van onze personeels-administratie met Track Verzuim een groot punt van zorg voor mij. Want met onze vorige arbodienstverleners was dit onderwerp 4 jaar lang een drama geweest. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig is met Track alles voorspoedig verlopen. 

Eric Glas

Contractmanager, De Belastingdienst - Ministerie van Financiën

Met zo’n 30.000 werknemers en een meldingsfrequentie van 1,0 stromen er ieder jaar ruim 100.000 mutaties rond ziekte en herstel naar Track Verzuim.

Stel: we hebben slechts een half promille fouten. Dan zijn dat opgeteld toch nog 500 fouten per jaar. Dus iedere werkdag twee. Dus chaos!

Track verbetert alle fouten tot nul. En dat maakt een wereld van verschil voor de bedrijfsartsen en casemanagers die met Track werken.

Werknemers

Mutaties

%

Percentage goed

Lees meer…

Eén van de beloftes van Track is dat we foutloos met alle gangbare HR en Payroll pakketten kunnen koppelen.