CE Markering noodzakelijk voor verzuimsoftware?

8 oktober 2020 I Klaas van der Galiën, directeur Track Software

Klaas van der Galiën geeft antwoord

Vanaf 26 mei 2020 is de nieuwe Europese Verordening MDR in werking getreden. Het doel van de nieuwe regels is het vergroten en waarborgen van de patiëntveiligheid. Software kan een medisch hulpmiddel zijn, en zou dan onder omstandigheden door de nieuwe verordening van een veiligheids- ‘CE-markering’ voorzien moeten zijn. Maar dat geldt alleen voor software die bedoeld is te ondersteunen bij het nemen van beslissingen voor diagnostische of therapeutische doeleinden. En dat is niet het geval bij Track Verzuim en Track Medic. Onze software helpt casemanagers en bedrijfsartsen bij de tijdige begeleiding van arbeidsverzuim door het bieden van functies voor de registratie en het delen van informatie.

Heeft u ook een vraag aan Klaas? Stuur ons een berichtje!

Lees meer nieuws

Track NEN7510 gecertificeerd

Track NEN7510 gecertificeerd

We kunnen met trots zeggen dat we naast de ISO27001 ook gecertificeerd zijn voor de NEN7510 norm. Zo zie je maar weer: met Track zit je safe!

Lees meer
Nieuwsberichten liever direct in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe functies in Track. Je ontvangt een keer per kwartwaal een update.

Track Nieuwsbrief

2 + 2 =