IRIS: Voorspel en voorkom langdurig verzuim

IRIS is een digitale vragenlijst die je de mogelijkheid biedt om lang verzuim eerder te herkennen en vervolgens pro-actief tegen te gaan.

 

r

Wacht geen 6 weken tot een bezoek aan de bedrijfsarts!

Wij zien vaak dat een verzuimende medewerker pas na een afwezigheid van 6 weken voor het eerst zijn klachten voorlegt aan de bedrijfsarts. Logisch, vaak zijn werknemers immers binnen 6 weken weer genezen. Maar degene die dat niet zijn, moeten die niet eerder geholpen worden? Lang verzuim is tevens kostbaar en kan verkort worden indien er snel en adequaat opgetreden wordt. Waarom wachten we dan zo lang met actie ondernemen? Je zult het waarschijnlijk al wel raden, de kosten…

IRIS - de digitale assistent van de bedrijfsarts

En daarom hebben wij IRIS ontworpen, zodat de potentieel lang verzuimende werknemer wel optijd geïdentificeerd en geholpen wordt, zonder dat de kosten bij de bedrijfsarts de pan uit stijgen. Als organisatie zelf klachten uitvragen is natuurlijk niet mogelijk gezien de AVG regelgeving. IRIS mag dit echter wel, deze tool is namelijk de digitale assistent van de bedrijfsarts.

U

Hoe werkt het?

Wilt een medewerker zich ziekmelden, dan doet hij/zij dat via IRIS. Hierbij worden direct verschillende vragen gesteld, waaruit IRIS kan opmaken of er in dit geval potentieel sprake is van langdurig verzuim. Is dit het geval? Dan zal IRIS de bedrijfsarts zijn documentatie opsturen en wordt de werkgever op de hoogte gesteld. Zo kan er vroegtijdig een bezoek aan de bedrijfsarts worden ingepland, om lang verzuim te voorkomen.
 

Interesse?

Voorkom lang verzuim en de daarbij komende hoge kosten. Wij vertellen u graag meer over IRIS en de voordelen die het bied via een online demo. Ter indicatie hebben we alvast een video voor u opgenomen, zie bijgaand.

Hopelijk spreken we elkaar snel!