PIM

Het UWV heeft CBBS, maar wij hebben PIM!

 

Het UWV heeft CBBS...

 

Het UWV gebruikt de FML en de CBBS database om na twee jaar ziekte de re-integratie mogelijkheden van werknemers voor spoor 2 te beoordelen. CBBS – Claim Borgings- en Beoordelings Systeem – is een database met gedetailleerde arbeidskundige informatie van 150 functies.

...maar wij hebben PIM!

 

Wat nou, als we de vragen van de FML eens in eenvoudige taal zouden stellen? En wat nou, als we een database hadden met gedetailleerde informatie over alle functies in Nederland? Als we dat zouden hebben, dan kunnen we geautomatiseerd en privacy-proof adviseren over de taken die niet meer kunnen, en de taken die ondanks de beperkingen van ziekte nog wel kunnen. Gewoon voor spoor nul!

R

Overzicht in verzuim

 

Als u de hele dag met dossiers werkt, wilt u – of het nu om lang of kort verzuim gaat – binnen een paar minuten precies weten wat er speelt, wat nog kan en wat niet meer. Dat kan – met PIM.

Wat betekent PIM?

Voor de leidinggevende

PIM helpt het verzuimgesprek te voeren. In de versie van PIM voor de leidinggevende, vult de werknemer een persoonlijke vragenlijst in. PIM adviseert vervolgens welke taken niet meer (‘rood’) en welke taken met aanpassingen (‘oranje’) gedaan kunnen worden. En vrijwel altijd zijn er ook ‘groene’ taken… PIM maakt praten over verzuim gewoon gemakkelijk.

Voor de arbo-coördinator

Als arbo-coördinator draagt u de verantwoordelijkheid voor de re-integratie van zieke werknemers. Welke spoor kiest u? En waarop baseert u die keuze? Hoe voorkomt u loonsancties van het UWV? PIM wijst de weg en geeft richting aan uw reïntegratie initiatieven. Privacy-proof! Dat is beter voor u, uw organisatie, en last-but-not-least de belangen van uw zieke collega!

i

Voor de casemanager

Als casemanager is het ondoenlijk om de kenmerkende functie-belasting van alle beroepen te kennen. Maar wat voor u ondoenlijk is, is voor PIM een peuleschil. PIM matched de beperkingen van de werknemer met de belasting van zijn functie en brengt precies in kaart waar de schoen wringt. Uw advies in een handomdraai klaar.

Voor de bedrijfsarts

Als arts maakt u de beoordeling of een werknemer als gevolg van ziekte ongeschikt is voor het eigen werk. Als het om ziekte gaat, dan bent u de deskundige. Als het om het werk gaat: daar weet PIM alles van. PIM structureert het verloop van het spreekuur en bespaart tijd bij het uitbrengen van de rapportage.

Bekijk het interview van Klaas van der Galiën over PIM

Klaas over PIM

Het zijn de verkeerde vragen...

 

‘Waarom mag je niet vragen wat iemand mankeert?’

die leiden tot de verkeerde uitkomst.

 

‘Als je vraagt wat iemand mankeert, ga je op de stoel van de dokter zitten. En het antwoord leidt tot de verkeerde uitkomst.’

 

PIM staat voor ‘Praten In Mogelijkheden’. Maar ik zou zeggen: ‘Prachtig Instrument om te Meten’! Meten is weten. De mogelijkheden tot werken worden door PIM op een zeer nauwkeurige wijze geanalyseerd. Aan de hand van PIM kan ik werknemers en werkgevers goed uitleggen en beargumenteren waarom je bepaalde taken juist moet vermijden! En ook waarom  je dan andere aangepaste werkzaamheden juist wel beter kan uitvoeren! PIM voorkomt oeverloze discussies.

Jacco van den Berg

Directeur, Westland Arbo

Hoe werkt PIM? Bekijk de animatie! Of: vul zelf een PIM in en beoordeel het advies. Bezoek de demo.

Neem contact met ons op

Hebt u een vraag of een verzoek? Schrijf een kort mailtje en wij nemen contact met u op.

Contact...