Taakdelegatie met Track SZW-proof

 

5 maart 2021 I Klaas van der Galiën, directeur Track Software

Werkwijzer taakdelegatie

In de Werkwijzer Taakdelegatie van het ministerie SZW staat dat één van de kernvoorwaarden voor taakdelegatie is dat u “toezicht” moet houden. Klinkt abstract toch? Want hoe doe je dat dan in de praktijk?

Met dat toezicht wordt bedoeld dat u in staat moet zijn om te controleren dat de taakdelegatie uitgevoerd wordt conform uw opdracht en aanwijzingen. Letterlijk staat er in de Werkwijzer dat “het niveau van toezicht dient te passen bij de gedelegeerde taken, de aard van de aanwijzingen en de bekwaamheden van de gedelegeerde”. Zie pagina 17. Je moet als supervisor dus weten wat er allemaal plaatsvindt onder jouw supervisie en hoe dat precies gedaan wordt. Je moet ‘de vinger aan de pols te houden’. En de mate waarin dat wordt verlangd, is afhankelijk van de concrete omstandigheden. Dat hoeft natuurlijk niet per sé ‘glad ijs’ te zijn, maar dan heb je wel de juiste gereedschappen nodig.

Regimes

Met Track zit je safe. Dat geldt niet alleen voor onze informatiebeveiliging, de encryptie van alle dataverkeer en databases, maar natuurlijk ook als het gaat om de AVG of alle regels rond taakdelegatie. Om aan de eisen van de Werkwijzer tegemoet te komen hebben we daarom in Track functies gebouwd die de bedrijfsarts helpen om het gewenste niveau aan toezicht met onze software te borgen en af te dwingen.

Hoe we dat doen? De manier waarop een bedrijfsarts met een ARBO arts of AIOS samenwerkt – en dus: de mate van benodigd toezicht – verschilt van de manier waarop we met een junior POB samenwerken. De één geniet een grotere mate van vrijheid en vertrouwen dan de ander. En het maakt ook verschil of het om een vervolgconsult gaat of om het UWV-formulier “WIA Medische Informatie”. En tenslotte kan de manier van samenwerken zelfs per klant verschillen.

Daarom kunnen we in Track per klant, per verrichting of formulier en per type gebruiker instellen:

  • of verrichtingen individueel moeten worden beoordeeld;
  • of de verrichting gedeeld mag worden met de klant zonder voorafgaande goedkeuring of uitsluitend mét die goedkeuring;
  • en tenslotte wie die goedkeuring – eventueel in taakdelegatie – mag geven.

Taakdelegatie met Track SZW-proof

We noemen dit ‘samenwerkingsregimes’. De verschillende regimes zijn verknoopt met verschillende geautomatiseerde beslisregels rond het niveau van toezicht, supervisie en het delen van informatie met uw klant. Met Track houdt u heel eenvoudig en aantoonbaar toezicht en werkt u ‘SZW-proof’. Meer weten? Bekijk de demo!

 

Lees meer nieuws

Losse bijlagen versturen met Track Secure Mail

Losse bijlagen versturen met Track Secure Mail

Klanten hebben ons gevraagd of we de functionaliteit van TSM kunnen uitbreiden, zodat het ook mogelijk wordt om losse bijlagen veilig en AVG-Proof te mailen. Die functionaliteit hebben we toegevoegd. 👍🏼

Lees meer
ISO27001 en NEN7510

ISO27001 en NEN7510

Afgelopen week heeft TrackSoftware succesvol de controle audit voor ISO27001 en NEN7510 doorstaan.

Lees meer
Nieuwsberichten liever direct in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe functies in Track.

Je ontvangt een keer per kwartwaal een update.

Track Nieuwsbrief

8 + 8 =