Wetswijziging 1 juli 2023: belangrijke UWV formulieren gewijzigd

27 juni 2023 I Eline van der Galiën, Marketing Track Software

Wetgeving

De wetgeving rondom arbo en verzuim blijft continue in beweging. Het uiteindelijke doel hiervan is uiteraard het bevorderen van de re-integratie en het verminderen van ziekteverzuim. Vanaf 1 juli 2023 treden er belangrijke wijzigingen in werking die betrekking hebben op de verslaggeving rondom het ziekteverloop. In deze blog nemen we je mee door de wijzigingen die je moet weten en hoe deze van invloed kunnen zijn op jouw organisatie.

Ook de visie van de medewerker moet worden vastgelegd

Wat houdt de wetswijziging dan precies in? Vanaf 1 juli 2023 moet naast de mening van de werkgever, ook de mening van de zieke medewerker over diens re-integratieafspraken worden vastgelegd in het Plan van Aanpak. Hetzelfde geldt voor eventuele afspraken die worden vastgelegd of aangepast in de (Eerstejaars)evaluatie.

Dit betekent concreet dat de mening van de werknemer moet worden vastgelegd in de volgende UWV-formulieren:

  • Plan van Aanpak
  • Bij bijstellingen van het Plan van Aanpak
  • (Eerstejaars)evaluatie

Het doel van de wetswijziging

Het doel van het toevoegen van de mening van de werknemer, is om meer inzicht te krijgen in hoe de werknemer tegen de re-integratie aankijkt. Werknemers worden hierdoor meer betrokken bij het re-integratietraject, wat uiteindelijk moet bevorderen dat ze het gevoel hebben dat hun stem gehoord wordt en dat ze actief kunnen bijdragen aan hun eigen herstel en terugkeer naar werk. Bovendien kan het toevoegen van de mening van de werknemer leiden tot een betere afstemming tussen de verwachtingen van de werknemer en de mogelijkheden en ondersteuning die geboden worden.

Wat betekent dit voor uw organisatie?

Concreet betekent de wetswijziging dat vanaf 1 juli 2023 je verplicht bent om de mening van de werknemer over re-intragratieafspraken vast te leggen in het Plan van Aanpak, de (Eerstejaars)evaluatie en in eventuele bijstellingen van het Plan van Aanpak. De documenten die tot op heden al zijn gemaakt, hoeven niet aangepast te worden. Een wijziging is alleen nodig als je na 1 juli een wijziging in afspraken maakt.

In veel gevallen zal enkel een kleine aanpassingen moeten worden gemaakt, omdat de visie van de werkgever en werknemer al onderdeel is van de voortgangsbesprekingen. Nu moet het echter expliciet onderdeel worden van het dossier en de bijbehorende documenten.

Hoe legt u de mening van de werknemer vast in Track?

Wanneer je Track gebruikt als verzuimsysteem, dan zal je je wellicht afvragen hoe je de mening van de werknemer kan vastleggen in de betreffende UWV-formulieren.

Momenteel bevatten de uwv-formulieren hiervoor geen invoervelden, maar zodra we over de nieuwe layouts kunnen beschikken
zullen we deze in Track – zoals u dat van ons gewend bent – meteen aanpassen.

 

Lees meer nieuws

Losse bijlagen versturen met Track Secure Mail

Losse bijlagen versturen met Track Secure Mail

Klanten hebben ons gevraagd of we de functionaliteit van TSM kunnen uitbreiden, zodat het ook mogelijk wordt om losse bijlagen veilig en AVG-Proof te mailen. Die functionaliteit hebben we toegevoegd. 👍🏼

Lees meer
ISO27001 en NEN7510

ISO27001 en NEN7510

Afgelopen week heeft TrackSoftware succesvol de controle audit voor ISO27001 en NEN7510 doorstaan.

Lees meer
Nieuwsberichten liever direct in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe functies in Track. Je ontvangt een keer per kwartwaal een update.

Track Nieuwsbrief

12 + 5 =